INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
2 vienetai burokėlių (su lapais)
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
2 vienetai lauro lapų
2 litrai vandens
1 šlakelis obuolių acto
1 pundelis krapų (smulkintų)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Faršui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
Patiekiant:
pagal poreikį grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves supjaustome kubeliais, burokėlius smulkiais gabalėliais, jų lapus taip pat pasmulkiname. Kartu su bulvėmis suberiame į puodą. Užpilame vandeniu, beriame druskos, lauro lapus ir užkaičiame virti.
2.
Svogūną ir česnaką pasmulkiname, morką supjaustome griežinėliais.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves, kol šios suminkštės. Sudedame keptuvės turinį į puodą.
4.
Į faršą mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, raudonėlio. Formuojame kukuliukus ir sudedame į sriubą.
5.
Paverdame apie 15 min. Įpilame obuolių acto. Pabarstome smulkintais krapais. Išjungiame ugnį. Sriubą pilstome į dubenėlius ir gardiname grietine.