INGREDIENTAI: 275 gramai bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vienetai bulvių
120 gramų gorgonzola sūrio
120 gramų tepamo sūrelio
100 mililitrų grietinėlės
6 griežinėliai rausvųjų svogūnų
10 gramų rozmarino
5 gramai druskos
5 gramai maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Pabarstymui:
20 gramų parmezano sūrio (tarkuoto)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus, ant jo tada tieskite bemielę sluoksniuotą tešlą (aš naudojau šviežios tešlos vientisą lapą, jei naudojate gabalėlius sulipdykite juos į vientisą lapą). Įpjaukite lengvai apie 2 cm nuo krašto padarydami "rėmą" kaip parodyta nuotraukoje. Šakute subadome vidų tešlos, ''rėmo'' nebadome.
2.
Gorgonzolos sūrį smulkiai supjaustome.
3.
Dubenėlyje sumaišome grietinėlę, gorgonzolos sūrį, tepamą surelį, kol pasidaro vientisa masė. Tada šią masę tepame ant tešlos, palikdami kraštus neužteptus.
4.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir išdėliojame ant sūrio masės.
5.
Supjaustome plonomis riekelėmis bulves ir dėliojame jas ant pyrago viršaus, padarydami ''užklotą''. Ant bulvių viršaus pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstome pipirais ir druska, bet atsargiai su druska, nes gorgonzolos sūris yra gana sūrus, tad jei nemėgstate sūriai, nebarstykite druska. Pabarstome tarkuotu parmezano sūriu ir uždedame keletą rozmarino šakelių mažų.
6.
Aptepimui paplakite kiaušinį ir aptekite tešlos kraštus.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min, bet jei matote, jog tešla skrunda per greit, sumažinkite iki 160 C laipsnių. Mėgaukitės, kol šilta.