INGREDIENTAI: 300 gramų faršo
150 gramų ryžių (virtų)
20 vienetų burokėlių lapų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas majonezo
pagal skonį prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną smulkiai sukapoti.
2.
Į faršą dėti virtus ryžius, prieskonius, smulkiai pjaustytą svogūną, majonezą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Burokėlių labus nuplauti. Kad lapai suminkštėtų, nuplikyti verdančiu vandeniu arba pašildyti mikrobangų krosnelėje 50 sekundžių. Aš dėjau į mikrobangų krosnelę.
4.
Į kiekvieno lapo vidurį dėti įdaro (į didesnius lapus daugiau, į mažesnius - mažiau), užlankstyti kaip vokelius. Dėti į puodą, susukimo žyme į apačią.
5.
Morką nuskusti ir supjaustyti griežinėliais, sudėti į puodą su balandėliais.
6.
Įpilti vandens tiek, kad apsemtų. Užkaisti ir troškinti apie 20 min.
Patarimai:
•
Galima torškinti ir orkaitėje: užpilti mėgstamu padažu tiek, kad apsemtų, uždengti folija ir troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.