INGREDIENTAI: 600 gramų varškės 9%
150 mililitrų pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai manų kruopų
30 gramų sviesto
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai grietinės, 30% riebumo
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas druskos
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
50 gramų sviesto (kepimo formai patepti)
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių (formai pabarstyti)
Padažui:
pagal skonį grietinės
pagal skonį kefyro
pagal skonį sviesto
pagal skonį žemės riešutų sviesto
pagal skonį cukraus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Manus užpilti šiltu pienu. Palikti brinkti 30 min.
2.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
3.
Trynius išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir varške.
4.
Ištirpinti 30 g sviesto ir supilti į kiaušinių ir varškės su cukrumi ir druska masę.
5.
Puodelyje grietine nugesinti kepimo miltelius. Sudėti į varškės masę. Supilti išbrinkusius manus. Išmaišyti. Supilti citrinos sultis ir suberti krakmolą. Išmaišyti.
6.
Išplakti atskirtus baltymus iki standumo atskirame inde. Juos atsargiai įmaišyti į tešlą.
7.
Kepimo formą ištepti sviestu, apibarstyti maltais džiūvėsiais. Masę supilti į kepimo indą.
8.
Kepti 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
9.
Paskaninti grietinės, kefyro, sviesto bei žemės riešutų sviesto padažu. Jį tirpinant atskirame inde galima pagardinti druska ir cukrumi. Padažu aplieti gabaliuką apkepo. Ir galiausiai ragauti.