INGREDIENTAI: 700 gramų mėsos (naudojau kalakutieną)
8 vienetai bulvių
600 mililitrų vandens
200 gramų pievagrybių (arba kitokių grybų)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
6 šaukštai sviesto
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių paukštienai (su kmynais ir žolelėm)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti stambeseniais gabalėliais ir užberti prieskonių mišiniu. Gerai įtrinti ir palikti pasimarinuoti.
2.
Bulves supjaustyti kubeliais, kopūstus plonai juostelėmis, morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais, o grybus skiltelėmis.
3.
Įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą. Kai mėsa apkeps, išimti ją ir į tą pačią keptuvę suberti grybus. Kai grybais apkeps, suberti svogūnus, morkas, jei reikia, įpilti dar aliejaus.
4.
Į indelius sluoksniais išdėlioti visus ingredientus: mėsą, berti druskos, pipirų, sudėti apkepintas daržoves su grybais, dėti bulves, berti vėl druskos ir pipirų. Dėti kopūstus ir ant viršaus išpaustus česnakus.
5.
Į kiekvieną indelį dėti po šaukštą sviesto ir užpilti po 100 mililitrų vandens.
6.
Indelius uždengti, dėti į orkaitę ir kepti apie 1 valandą 180-190 C laipsnių temperatūroje. Prieš valgant galite įsidėti grietinės ar pomidorų padažo. Indelius dėti į neįkaitintą orkaitę.