TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Skanieji tetos Laimos čenachai
Tetos Laimos čenachai čanachai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
700 gramų mėsos (naudojau kalakutieną)
8 vienetai bulvių
600 mililitrų vandens
200 gramų pievagrybių (arba kitokių grybų)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
6 šaukštai sviesto
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių paukštienai (su kmynais ir žolelėm)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti stambeseniais gabalėliais ir užberti prieskonių mišiniu. Gerai įtrinti ir palikti pasimarinuoti.

2.
Bulves supjaustyti kubeliais, kopūstus plonai juostelėmis, morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais, o grybus skiltelėmis.

3.
Įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą. Kai mėsa apkeps, išimti ją ir į tą pačią keptuvę suberti grybus. Kai grybais apkeps, suberti svogūnus, morkas, jei reikia, įpilti dar aliejaus.

4.
Į indelius sluoksniais išdėlioti visus ingredientus: mėsą, berti druskos, pipirų, sudėti apkepintas daržoves su grybais, dėti bulves, berti vėl druskos ir pipirų. Dėti kopūstus ir ant viršaus išpaustus česnakus.

5.
Į kiekvieną indelį dėti po šaukštą sviesto ir užpilti po 100 mililitrų vandens.

6.
Indelius uždengti, dėti į orkaitę ir kepti apie 1 valandą 180-190 C laipsnių temperatūroje. Prieš valgant galite įsidėti grietinės ar pomidorų padažo. Indelius dėti į neįkaitintą orkaitę.




admin · 2021-04-20 06:00 · 397 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt