INGREDIENTAI: 500 gramų strimelių
2 šaukštai pilno grūdo miltų
2 šaukštai citrinų sulčių
0.5 šaukštelio jūros druskos
0.5 šaukštelio maltų lauro lapų
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (malto)
2 žiupsneliai maltos kalendros
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
Kepimui:
100 gramų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvis nuskusti, nupjauti galvas, nukirpti pelekus, išimti vidurius ir gerai išmirkyti.
2.
Sumaišyti citrinos sultis, druską bei prieskonius, įmaišyti į žuvis, palikti marinuotis kelioms valandoms, galima ir per naktį.
3.
Tada, imant nuo žuvies viršaus, atsargiai ištraukti visą žuvies stuburą su kaulais. Išeina išklotinė, prilaikoma odos.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kiekvieną gabaliuką pavolioti miltuose, dėti į aliejų. Apskrudinti iš vienos pusės, apversti ir apskrudinti iš kitos. Keptuvės uždengti negalima, nes žuvis bus minkšta, o ne traški.
5.
Galima valgyti tiek šaltą, tiek šiltą, su majonezu ar be jo.