INGREDIENTAI: 400 gramų miltų
120 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai degtinės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas grietinės
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį supilkite pieną, įdėkite kiaušinių trynius, grietinę, degtinę, įberkite druskos, cukraus ir viską išplakite su mikseriu (vidutiniu greičiu). Tada suberkite išsijotus miltus ir užminkykite tešlą.
2.
Tešlą padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti. Ant stalo berkite truputį miltų ir kiekvieną gabalėlį tešlos iškočiokite kuo ploniau (mano būna beveik peršviečiamas, apie 1 mm) ir formuokite žagarėlius. Pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai.
3.
Tešlą supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę. Galite padaryti rožytes: pasiruoškite 3-4 dydžių apvalias formeles tešlai išspausti (bet gali tai būti ir didesnė stiklinė, mažesnė ir stikliukas), sudėkite apskritimus vieną ant kito (nuo didžiausio iki mažiausio), viduryje gerai įspauskite pirštu. Kiekvieno apskritimo kraštą peiliu įpjaukite 4-5 vietose.
4.
Žagarėlius virkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Išėmus, dėkte ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir kai atvės apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!