INGREDIENTAI: 1 kilogramas konservuotų avinžirnių (arba virtų)
650 mililitrų vandens
150 gramų karštai rūkytos šoninės
100 gramų vytinta nugarinė ("palendricos")
1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas pomidorų (vidutinio dydžio)
1 vienetas bulvių (vidutinio dydžio)
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (ar saulėgrąžų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išpjauname pomidoro kietąją dalį (kur buvo kotelis), dedame į elektrinę kokteilinę kartu su nuluptu svogūnu ir 250 ml vandens. Sutriname iki vientisos tyrės.
2.
Česnaką nulupame, sutriname česnako spaustuku.
3.
Puode, kuriame virsite troškinį, įkaitiname aliejų ant silpnos ugnies, sudedame sutrintą česnaką. Pakepiname porą minučių.
4.
Po to į puodą supilame paruoštą tyrę, sudedame susmulkintą šoninę ir nugarinę, supilame 250 ml vandens ir troškiname ~20 min ant vidutinės ugnies.
5.
Bulvę nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sudedame į troškinį, troškiname apie 10 min.
6.
Galiausiai sudedame avinžirnius, likusius 150 ml vandens ir troškiname dar 15 min, vis pamaišydami.
7.
Pagal skonį pagardiname druska, kuminu ir juodaisiais pipirais.