INGREDIENTAI: 700 gramų varškės sūrio (naudojau 22% )
8 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai medaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Viršui:
pagal skonį spanguolių (šviežių arba šaldytų)
pagal skonį rozmarinų šakelių
pagal skonį citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškės sūrį įpjauti šiek tiek įstrižai rombais.
2.
Į nedidelį dubenėlį įpilti aliejaus, medaus, įspausti česnako, įberti druskos, pipirų, išmaišyti. Šiuo mišiniu aptepti sūrį iš visų pusių ir palikti valandai pastovėti.
3.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti sūrį. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
4.
Iškepusį sūrį palaikyti kelias minutes ištraukus iš orkaitės, kad atvėstų ir sutvirtėtų. Tuomet papuošti tarkuota citrinos žievele, rozmarinų šakelėmis ir spanguolėmis.
5.
Labai skanu ragauti tiek šiltą, tiek šaltą, supjaustytą riekelėmis.