INGREDIENTAI: 2 vienetai baklažanų (nedidelių)
2 vienetai kiaušinių (virtų, apytikriai)
2 vienetai marinuotų agurkų (apytikriai)
1 šaukštas majonezo (neriebaus)
1 šaukštas grietinės (neriebios)
1 pundelis krapų
pagal skonį garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Baklažanus nuplauti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti druska ir palikti 15 minučių pastovėti.
2.
Tuomet baklažanus nuplauti po tekančiu vandeniu, pasausinti popierinėmis servetėlėmis.
3.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti baklažanus ir apkepti apie 10 minučių.
4.
Lėkštę iškloti virtuvine servetėle ir sudėti iškeptus baklažanus, kad susigertų nereikalingas aliejus.
5.
Kiaušinius nulupti, supjaustyti, agurkėlius supjaustyti nedideliais gabaliukais, krapus susmulkinti, suberti į dubenį.
6.
Į dubenį su supjaustytais ingredientais sudėti baklažanus, įdėti grietinės, majonezo, garstyčių, pabarstyti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.