TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Triušiena troškinta grietinėlės padaže
Triušiena troškinta grietinėlės padaže

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 vienetai triušių kumpelių
250 mililitrų grietinėlės
250 mililitrų balto sauso vyno
200 mililitrų vandens
1 sauja petražolių
15 gramų sviesto
2 vienetai lauro lapų
3 vienetai kvapiųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Garnyrui:
šiek tiek morkų
šiek tiek alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gilesnėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Triušieną įtrinkite druska ir pipirais, dėkite į sviestą ir apkepinkite iš abiejų pusių, kol paruduos.

2.
Supilkite grietinėlę, vandenį, dėkite lauro lapus ir kvapiuosius pipirus, sumažinkite ugnį, uždenkite ir kaitinkite 15 minučių, mėsą kartais apversdami. Supilkite vyną ir suberkite smulkintas petražoles. Uždenkite, palikdami nedidelį tarpelį ir kaitinkite ant žemos ugnies 35 minutes. Nepamirškite kartais triušieną apversti. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.

3.
Kol triušiena troškinasi, išsikepkite morkas: perpjaukite per pusę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180°C orkaitėje apie 20 minučių arba kol morkos suminkštės.

4.
Triušieną patiekite su grietinėlės padažu, keptomis morkomis ir šviežiais petražolių lapeliais.




admin · 2021-04-18 03:00 · 502 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt