INGREDIENTAI: 450 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
80 gramų krabų lazdelių
80 gramų krevečių be kevalo (mažų, virtų)
0.5 vieneto iceberg salotų
2 šaukštai konservuotų kukurūzų
2 šaukštai tuno aliejuje
pagal skonį majonezo
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek kvietinių miltų (stalui pabarstyti)
šiek tiek sviesto (formai patepti)
Papuošimui:
1 saujelė vyšninių pomidorų
15 vienetų krevečių be kevalo (mažų, virtų)
Padažui:
1 saujelė petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sluoksniuotą tešlą išimame iš šaldiklio, paliekame kambario temperatūroje 20 minučių. Tada ant miltuoto stalo lengvai iškočiojame. Supjaustome tešlą į 16-18 kvadratėlių.
2.
Keksiukų formą patepame sviestu, į kiekvieną keksiuko formelę įdedame po 1 sluoksniuotos tešlos kvadratėlį, prispaudžiame dugną ir subadome šakute. Į kiekvieno kvadratėlio vidų įberiame stambesnių pupelių, kad kepdama tešla suformuotų krepšelio formą.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Po to išimame iš orkaitės, sluoksniuotos tešlos krepšelius išimame iš keksiukų formos, išimame kruopas ir paliekame krepšelius visiškai atvėsti.
4.
Krabų lazdeles ir krevetes susmulkiname. Salotas supjaustome plonais šiaudeliais.
5.
Krabų lazdeles, krevetes, salotas, majonezą, kukurūzus ir tuną sumaišome viename dubenėlyje, pagardiname druska, juodaisiais pipirais.
6.
Salotas sudedame į tešlos krepšelius, papuošiame krevetėmis, pomidorais ir petražolėmis. Skanaus!