INGREDIENTAI: 700 gramų smulkintos jautienos
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
5 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 vienetai svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 sauja mėtų
1 šlakelis pieno
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Atšildyti sluoksniuotą tešlą. Pailgą kekso formą ištepti aliejumi.
2.
Vieną tešlos lakštą iškočioti ir įtiesti į formą, kad pilnai padengtų ir formos kraštus.
3.
Jautieną gerai išmaišyti su smulkiai pjaustytais svogūnais, svogūnų laiškais, smulkintais mėtų lapeliais, garstyčiomis, druska, pipirais.
4.
Pusę paruoštos masės paskleisti į formą ant tešlos. Sudėti virtus kiaušinius ir likusią jautieną.
5.
Kitą dalį tešlos iškočioti, uždėti ant jautienos. Kraštus užspausti, likusią dalį tešlos apipjauti.
6.
Iš likusios tešlos iškočioti tris pailgas juosteles ir iš jų supinti pynę. Dėti ant pyrago viršaus.
7.
Pyrago viršų aptepti plonu sluoksniu pieno.
8.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
9.
Prieš tiekiant, pyragą atvėsinti.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.