INGREDIENTAI: 360 gramų kvietinių miltų (Ekstra, apytiksliai)
3 vienetai apelsinų
5 vienetai kiaušinių
160 gramų rudojo cukraus
150 mililitrų aliejaus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išplakti iki kol pabals, plakti ne trumpiau 5 minutes.
2.
Vis plakant, plona srove įpilti aliejų.
3.
Švariai nuplauti apelsinus, įtarkuoti apelsinų žievelę (oranžinę dalį) į dubenį, su išplaktais kiaušiniais.
4.
Apelsinus perpjauti pusiau ir iš kiekvienos puselės išspausti sultis į dubenį su išplaktais kiaušiniais. Gerai išmaišyti.
5.
Kitame dubenyje suberti miltus, kepimo miltelius ir išmaišyti, juos persijoti į dubenį su išplaktais kiaušiniais. Miltų berti tiek, kad tešlos masė būtų grietinės tirštumo.
6.
Viską lengvai išmaišius supilti į formą ir kepti iki 180°C temperatūros apie 50 minučių, priklausomai nuo formos dydžio.
7.
Glajui pagaminti: į dubenį išspausti mažiau nei pusės apelsino sultis, įberti cukraus pudros iki kol taps tiršta masė ir įtarkuoti šiek tiek apelsino žievelės.
Patarimai:
•
Norint gaivesnio kekso vieną apelsiną galima pakeisti citrina.
•
Standartinio dydžio keksinės turėtų tikti, savosios dydžio nežinau, bet joje dažniausiai visus keksus ir kepu, bet keksas išeina gan didelis.