TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Tinginių „Napoleonas“
Tinginių „Napoleonas“

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
500 gramų sluoksniuotos tešlos
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų
4 šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildome ir supjaustome piršto storio juostelėmis, per visą tešlos ilgį.

2.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Juosteles sudedame į skardą ir kepame apie 10 – 12 min. Tešlos juosteles atvėsiname, kelias juosteles pasiliekame trupiniams.

3.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu iki purios masės. Įmaišome grietinę.

4.
Nutarkuojame citrinos žievelę. Iš pusės citrinos įspaudžiame sultis į kremą. Kremą gerai išplakame.

5.
Maistinę plėvelę pasitiesiame ant stalo. Truputį patepame kremu. Dedame juostelių, ant viršaus vėl tepame kremo, dedame vėl tešlos juosteles. Patepame kremu. Maistinės plėvelės pagalba susukame į ritinėlį. Dedame į šaldytuvą stingti. Aš pagaminau 2 ritinėlius.

6.
Tešlos juosteles sutrupiname iki smulkių trupinių. Tinginukus apibarstome trupiniais. Pjaustome rieklėmis ir valgome.




admin · 2020-11-05 06:00 · 540 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt