INGREDIENTAI: 500 gramų sluoksniuotos tešlos
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas citrinų
4 šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lakštus atšildome ir supjaustome piršto storio juostelėmis, per visą tešlos ilgį.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Juosteles sudedame į skardą ir kepame apie 10 – 12 min. Tešlos juosteles atvėsiname, kelias juosteles pasiliekame trupiniams.
3.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu iki purios masės. Įmaišome grietinę.
4.
Nutarkuojame citrinos žievelę. Iš pusės citrinos įspaudžiame sultis į kremą. Kremą gerai išplakame.
5.
Maistinę plėvelę pasitiesiame ant stalo. Truputį patepame kremu. Dedame juostelių, ant viršaus vėl tepame kremo, dedame vėl tešlos juosteles. Patepame kremu. Maistinės plėvelės pagalba susukame į ritinėlį. Dedame į šaldytuvą stingti. Aš pagaminau 2 ritinėlius.
6.
Tešlos juosteles sutrupiname iki smulkių trupinių. Tinginukus apibarstome trupiniais. Pjaustome rieklėmis ir valgome.