TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-20 20:45
Gardusis keksas su datulėmis (be cukraus)
Datulių keksas be cukraus

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
225 gramai miltų
200 gramų medaus
110 gramų datulių
150 mililitrų pieno
110 gramų sviesto
60 gramų riešutų
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Datules smulkiai supjaustyti, riešutus sukapoto.

2.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais bei cinamonu.

3.
Nedideliame prikaistuvyje medų ištirpinti kartu su sviestu, vis pamaišant (neperkaitinkite, tik kol sviestas ištirps). Nuimti nuo ugnies ir supilti pieną, gerai išmaišyti. Į truputi atvėsusią sviesto masę sudėti išplaktus kiaušinius.

4.
Supilti sviesto mase į miltų mišinį ir išmaišyti, kad neliktų sausų miltų gumuliuku. Sudėti datules ir riešutus, dar kartą išmaišyti.

5.
Masę supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pakils ir apskrus (man truko apie 1 valandą). Ar keksas jau iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią jo dalį - jeigu ištrauktas pagaliukas bus neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė.

6.
Iškepus pirmiausia šiek tiek atvėsinkite formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.




admin · 2022-02-22 03:00 · 323 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt