INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų liesos varškės
160 gramų sviesto (šalto)
300 gramų kvietinių miltų
1 šaukštas cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių trynių (pyragėliams aptepti)
Įdarui:
150 gramų karštai rūkyto kumpio
100 gramų fermentinio sūrio
2 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, virtų)
1 vienetas morkų (virtos)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovinto raudonėlio
pagal skonį malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į didesnį dubenį suberti miltus. Šaltą sviestą vis pamiltuoti ir tarkuoti stambai tarka į miltus. Kai visas sviestas bus sutarkuotas, pirštais trinti miltus su sviestu, kol susiformuos smulkūs trupiniai. Suberti cukrų, druską, dėti varškę ir minkyti tešlą.
2.
Tešlą uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras.
3.
Įdarui kumpį kuo smulkiau supjaustyti, sūrį stambiai sutarkuoti. Bulves ir morką supjaustyti mažais kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustyti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Viską išmaišyti su druska, pipirais, raudonėliu, muskatu ir grietine.
4.
Tešlą padalinti į 16 - 18 gabalėlių. Iš kiekvieno formuoti rutuliuką ir kočioti iki 0.5 - 0.7 cm storio. Į vidurį dėti šaukštą įdaro ir užspausti trikampėliais: iš trijų pusių suglausti kraštus link vidurio. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepti kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens. Galima pabarstyti džiovintomis žolelėmis (nepersistenkite, nes gali apsvilti). Kiekviename pyragėlyje pradurti po nedidelę skylutę, kad kepdami neplyštų.
5.
Kepti iki 225 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol šiek tiek apskrus. Skanaus!
Patarimai:
•
Su įdaru varijuokite kaip sugalvosit, ar kaip jums labiau patinka.