INGREDIENTAI: Biskvitui:
180 gramų miltų
125 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
50 gramų šokolado (drožlių)
1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
šiek tiek vanilės aromato
Šokoladiniam kremui:
300 gramų graikiško jogurto
200 gramų šokolado (kokio norite)
12 gramų grietinėlės standiklio
1.5 šaukštelio kapučino miltelių (šokoladinių)
pagal poreikį cukraus pudros
Kremui:
300 gramų graikiško jogurto
280 gramų braškių
40 gramų šokolado (drožlių)
10 šaukštų vandens
18 gramų želatinos (smulkios)
pagal skonį cukraus
Papuošimui:
pagal poreikį braškių
pagal poreikį šokolado (drožlių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, plakti apie 3 - 4 minutes. Įpilti ištirpintą sviestą, išmaišyti ir suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą pamaišyti ir pabaigoje supilti šokolado drožles.
2.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 175 C laipsnių orkaitėje apie 25 - 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis.
3.
Šokoladiniam kremui šokoladą išlydyti vandens vonelėje ir išplakti kartu su jogurtu, kapučino milteliais, standinimo milteliais. Jei trūksta saldumo, įmaišyti cukraus pudros.
4.
Braškiniam sluoksniui želatiną užmerkti su vandeniu. Braškes nuplauti, supjaustyti ir sutrinti trintuvu. Įdėti cukraus ir pašildyti ant viryklės iki užvirimo. Nuėmus nuo viryklės įmaišyti išbrinkusią želatiną ir palikti atvėsti.
5.
Išplakti braškių masę su jogurtu ir įmaišyti šokolado drožles. Padėt į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
6.
Į torto formą dėti biskvitą, užtepti šokoladinį kremą, tada dėti antra biskvitą ir ant viršaus užtepti braškinį kremą. Palikti tortą šaldytuve geriausia visai nakčiai. Prieš patiekiant šonus papuošti šokolado drožlėmis, o viršų - braškėmis.