TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Bernardinas Eidvilas Vygintė Akvilas Alfreda
Keksas su aguonomis ir apelsinais
Keksas su aguonomis ir apelsinais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
2 stiklinės kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė cukraus
130 gramų sviesto
5 šaukštai grietinės
1 šaukštas aguonų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
Papuošimui:
50 gramų šokolado (juodojo ar pieniško)
1 saujelė džiovintų uogų (nebūtina)
pagal poreikį apelsino žievelės (tarkuotos)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.

2.
Sviestą ištirpiname prikaistuvyje ir šiek tiek pravėsiname. Supilame į kiaušinių plakinį. Ten pat sudedame grietinę ir gerai išmaišome.

3.
Nutarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame sulčių iš pusės apelsino.

4.
Į tešlą supilame sultis ir suberiame žievelę bei aguonas. Išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir meduolių prieskonius. Masę sukrečiame į kekso formą.

5.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 min.

6.
Keksą atvėsiname.

7.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Apšlakstome juo pyragą. Puošiame uogų gabalėliais, tarkuota apelsino žievele.


Patarimai:

Stiklinė 200 ml.




admin · 2022-02-20 15:00 · 340 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt