INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė cukraus
130 gramų sviesto
5 šaukštai grietinės
1 šaukštas aguonų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
Papuošimui:
50 gramų šokolado (juodojo ar pieniško)
1 saujelė džiovintų uogų (nebūtina)
pagal poreikį apelsino žievelės (tarkuotos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
2.
Sviestą ištirpiname prikaistuvyje ir šiek tiek pravėsiname. Supilame į kiaušinių plakinį. Ten pat sudedame grietinę ir gerai išmaišome.
3.
Nutarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame sulčių iš pusės apelsino.
4.
Į tešlą supilame sultis ir suberiame žievelę bei aguonas. Išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir meduolių prieskonius. Masę sukrečiame į kekso formą.
5.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 45 min.
6.
Keksą atvėsiname.
7.
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Apšlakstome juo pyragą. Puošiame uogų gabalėliais, tarkuota apelsino žievele.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.