TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-20 20:39
Minkštos varškės spurgos su citrinomis
Varškės spurgos

Porcijų skaičius: 41

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų varškės (birios, sausos)
155 gramai miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
70 gramų cukraus (arba pagal skonį)
1 vienetas citrinų (nedidelės)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (be kaupo)
8 gramai vanilinio cukraus
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinius, įberti cukraus, vanilinio cukraus ir sutrinti elektriniu trintuvu.

2.
Į dubenį su varške įberti kepimo miltelius, išmaišyti ir palikti 1 - 2 minutes pastovėti. Tuomet įtarkuoti citrinos žievelę, įsijoti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti tiršta ir lipni.

3.
Uždengti dubenį su tešla dangčiu ir palikti 30 minutėms pastovėti kambario temperatūroje.

4.
Stalą ir rankas pabarstyti miltais. Iš nedidelės dalies tešlos suformuoti pailgą formą, supjaustyti nedideliais gabalėliais, tuomet rankomis formuoti rutuliukus.

5.
Į keptuvę įpilti aliejų, įkaitinti ir sudėti suformuotus rutuliukus. Kepti vis pavartant iki kol parus ir iškeps.

6.
Iškepus padėti ant popierinės servetėlės, pabarstyti cukraus pudra.


Patarimai:

Jei spurgos nelaiko formos. Jei spurgos per minkštos ir nelaiko formos, tuomet įberkite dar šiek tiek miltų. Tikslus kiekis priklauso nuo miltų rūšies, kiaušinių dydžio ir varškės drėgnumo, tad reikia stebėti ir koreguoti miltų kiekį.




admin · 2022-02-20 12:00 · 339 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt