INGREDIENTAI: 6 obuolių, didelių rūgščių
Cinamono
4 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus
Vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
Sviesto , skardai patepti
Trupiniams:
100 g sviesto
100 g cukraus
150 g miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiais griežinėliais. Apibarstyti cinamonu. Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti druską, cukrų , vanilinį cukrų ir labai gerai išsukti plakikliu. Į kiaušinių masę ,pamažu, toliau plakant, suberti miltus. Sudėti supjaustytus obuolius ir lengvai išmaišyti. Skardą ištepti sviestu ir sukrėsti tešlą. Trupiniams skirtą sviestą išlydytu ir atvėsinti. Suberti cukrų ir miltus. Gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti sausa, biri. Ant obuolių tešlos, skardoje, suberti trupinius. Kepti apie 40 minučių. Pyragas gardžiausias karštas bei patiektas su ledais.