INGREDIENTAI: Tešlai:
420 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų grietinės
150 gramų sviesto
80 gramų bulvių krakmolo
0.5 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio sodos
šiek tiek acto (sodai nugesinti)
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
šiek tiek krapų
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius, grietinę ir druską išplakite plakimo šluotele iki vientisos masės. Įdėkite krakmolą, sodą, nugesintą actu, ir išmaišykite.
2.
Įdėkite minkštą sviestą, persijotus miltus ir išminkykite tešlą. Padarykite mažus rutuliukus ir kepkite specialioje "riešutėlių" keptuvėje apie 2-3 minutes, jei mėgstate labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau. Išeina apie 80 riešutėlių.
3.
Krapus nuplaukite ir nusausinkite, nupjaukite stiebus, dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite.
4.
Įdėkite minkštą sviestą, druską, prieskonius ir smulkintą česnaką, ir kruopščiai išmaišykite.
5.
Kiaušinius išvirkite, sutarkuokite ir įdėkite į sviesto masę, gerai išmaišykite. Šiuo įdaru įdarykite riešutėlius.