INGREDIENTAI: 0,5-1 stiklinės miltų
2 bananai (vidutinio dydžio, gerai prinokę)
100 g cukraus
40 g sviesto (ištirpinto)
1 didelis kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubrauktas)
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinį išplakame su cukrumi iki purumo. Bananus sutriname su cinamonu ir ištirpintu bei atvėsintu sviestu. Įmaišome į kiaušinių mase. Įmaišome miltus, sumaišytus su kepim milteliais. Miltų dėkite tiek, kad gautumėte daugmaž grietinės tirštumo tešlą, tikslus jų kiekis priklausys nuo bananų dydžio. Supilame tešlą į keksiukų formeles (užpildykite ne daugiau kaip 2/3 formelės, nes kepdami keksiukai kils) ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (ar keksiukai iškepę patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į keksiuko centrą). Iškepusius išimkite iš orkaitės ir pirmiausiai leiskite truputį atvėsti formelės, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių.