INGREDIENTAI: 400 gramų lęšių
200 gramų morkų
2 vienetai svogūnų
70 gramų pievagrybių
3 skiltelės česnako
1 žiupsnelis provanso žolelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išsivirkite lęšius.
2.
Morkas sutarkuokite. Svogūnus, pievagrybius ir česnakus smulkiai supjaustykite.
3.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite tarkuotas morkas ir kepkite apie 8 min, kol morkos suminkštės. Tuomet į keptuvę suberkite susmulkintus svogūnus, česnakus bei pievagrybius ir viską kepkite dar maždaug 5-8 min.
4.
Pakepintą pievagrybių ir daržovių mišinį suberkite į elektrinį maisto smulkintuvą, taip pat suberkite virtus lęšius, prieskonius ir viską susmulkinkite iki vientisos masės. Paragaukite, pagal skonį paruošą mišinį pagardinkite trūkstamais prieskoniais, druska.
5.
Rankomis gnybkite masės ir suformuokite norimo dydžio kamuoliukus.
6.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite kamuoliukus apie 10 min, pavartant.
7.
Patiekite su salotomis, natūraliu jogurto padažu ar tahini padažu.