INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių filė
2 vienetai morkų
40 gramų džiovintų slyvų
40 gramų razinų
40 gramų džiovintų spanguolių
2 vienetai svogūnų
4 šaukštai pomidorų padažo (naudojau kečiupą)
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto cinamono
pagal poreikį vandens (šilto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti morkas, svogūnus ir apkepti.
3.
Į dubenį įpilti vandens, suberti slyvas, razinas, spanguoles ir pamirkyti iki kol suminkštės.
4.
Tuomet slyvas, razinas ir spanguoles sudėti ant popierinio rankšluosčio ir nusausinti, susmulkinti ir suberti į keptuvę su daržovėmis, dar kelias minutes pakepti. Tuomet įdėti pomidorų padažo, įberti pipirų, cinamono, išmaišyti ir kepti vis maišant kelias minutes. Atidėti atvėsti.
5.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į lėkštes, sudėti paruoštą masę ir tiekti.