INGREDIENTAI: Tešlai:
150 gramų cukraus
150 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai pieno
1 šaukštas aliejaus
Kremui:
4 vienetai apelsinų
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
150 mililitrų vandens (šalto)
20 gramų želatinos
Papuošimui:
2 saujos braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius plakame su cukrumi elektriniu plakikliu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų.
2.
Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 20 minučių. Po 15 minučių patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
3.
Kremui želatiną užpilame vandeniu, paliekame išbrinkti.
4.
Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui.
5.
Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15 - 20 minučių, kol pradės stingti.
6.
Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6 - 8 valandas. Supjaustome kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedame po supjaustytą braškę.