TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Vokiškos silkės salotos su burokėliais
Vokiškos silkės salotos su burokėliais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
250 gramų silkių filė
2 vienetai burokėlių (virtų)
150 gramų raugintų agurkų
2 vienetai obuolių
1 vienetas svogūnų
4 vienetai bulvių (virtų)
Užpilui:
120 gramų grietinės
1 pundelis krapų (+ šiek tiek bulvėms pabarstyti)
2 šaukštai raugintų agurkų sunkos
3 šaukštai majonezo
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas baltojo vyno acto (arba obuolių acto ar citrinos sulčių)
1 šaukštelis garstyčių
pagal skonį druskos
pagal poreikį cukraus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Krapus susmulkinti.

2.
Į dubenėlį supilti agurkų sunką, aliejų, actą, įdėti garstyčias, įberti cukraus ir druskos. Gerai maišyti iki kol druska ir cukrus ištirps. Įdėti grietinę, majonezą, garstyčias, suberti krapus. Išmaišyti.

3.
Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais, obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir obuolius, agurkus bei burokėlius supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną smulkiai supjaustyti.

4.
Paruoštą padažą užpilti ant susmulkintų ingredientų ir atsargiai išmaišyti. Pabarstyti druska ir pipirais.

5.
Bulves gerai nuplauti, perpjauti į kelias dalis, dėti į puodą ir užpilti vandens tiek, kad apsemtų. Įberti druskos ir užkaisti. Virti 10 -30 minučių, tuomet perlieti šaltu vandeniu, nulupti.

6.
Salotas dėti į lėkštę, šalia tiekti bulves, jei norisi, pabarstyti krapais.


Patarimai:

Prieš tiekiant salotas, rekomenduoju jas palaikyti šaldytuve, tuomet jos dar skanesnės.


Jei norisi skystesnio užpilo, papildomai galima įpilti kelis šaukštus riebios grietinėlės.




admin · 2022-02-15 15:00 · 329 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt