INGREDIENTAI: 2 lapai tešlos ((šaldyta, mielinė))
400 gramų sviesto
1 stiklinė aguonų
150 gramų razinų
0.5 litro pieno
0.5 stiklinės cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Leidžiame tešlai atšilti, tada iš jos kočiojame popieriaus plonumo lapus. Kiekvienas šimtalapio sluoksnis susidės iš dviejų stačiakampių, plonai iškočiotų tešlos lapelių.
2.
Lapus dedant vienas šalia kito, būtinai reikia kraštinė dėti vieną ant kito užleidžiant po 1,5-2 cm, jau turint "didelį lapą" jį ištepame lydytu sviestu ir apibarstome cukrumi. Tada vėl viską kartojam, naujas tešlos sluoksnis, sviestas, cukrus ir vėl taip pat, iš viso turi gautis 5 sluoksniai. Nuo trečio sluoksnio dar pridedate ir razinų barstymą.
3.
Ant viršutinio sluoksnio vienoje pusėje per visa ilgi išberiame pienu plikintas ir sumaltas aguonas.
4.
Nuo to krašto kur supiltos aguonos atsargiai susukame visa gamini.Dedame i skardą išklotą kepimo popieriumi.
5.
Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 190°C temp. 45-50 min. Iškepus pabarstome cukraus pudra Skanaus.