INGREDIENTAI: 350 gramų antienos filė (naudojau „Tradicinius" pjausnius)
3 vienetai kriaušių
150 gramų salotų mišinio
50 gramų špinatų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštas rudojo cukraus
1 saujelė graikinių riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Gerai įkaitiname keptuvę, antienos filė kepsnius dedame odele žemyn ir kepame 7 min, nevartant. Apverčiame kita puse ir kepame dar apie 5 min. Pjausnius atidedame į šalį, galima suvynioti į foliją ir leidžiame pailsėti.
2.
Toje keptuvėje, kur kepė antiena paliekame apie 1 šaukštą riebalų, kitus nusemiame (puikiausiai tiks panaudoti, kepant bulves).
3.
Kriaušes nuplauname ir supjaustome skiltelėmis. Dedame į keptuvę ir pakepame iš visų pusių. Pabarstome cukrumi. Pakaitiname, kol kriaušės karamelizuosis.
4.
Salotų lapelius ir špinatus nuplauname, dedame į lėkštę, apšlakstome citrinų sultimis ir aliejumi. Antienos filė pjausnius supjaustome mažesniais gabalėliais ir dėliojame į lėkštę kartu su kriaušių skiltelėmis. Graikinius riešutus pasmulkiname ir pabarstome ant salotų.