INGREDIENTAI: 50 gramų halumi sūrio
2 vienetai figų
1 pundelis salotų (įvairių rūšių)
Užpilui:
20 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 šlakelis citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pabarstymui:
1 žiupsnelis moliūgų sėklų
1 žiupsnelis lukštentų saulėgrąžų
1 žiupsnelis džiovintų spanguolių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Supjaustykite halumi kubeliais ir apkepkite aliejuje.
2.
Sėklas ir saulėgrąžas paskrudinkite keptuvėje iki paruduos.
3.
Figas supjaustykite plonais griežinėliais.
4.
Salotų lapus sumaišykite su pjaustytomis figomis ir keptu halumi sūriu.
5.
Užpilui alyvuogių aliejų sumaišykite su druska, pipirais, šlakeliu citrinos sulčių. Užpilkite ant salotų.
6.
Užberkite skrudintų sėklų ir spanguolių.