INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų)
100 gramų džiūvėsėlių
50 gramų kietojo sūrio (parmezani, Džiugo ar kt.)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Džiūvėsėlius sumaišykite su smulkia tarka sutarkuotu kietuoju sūriu bei su česnako milteliais, įdėkite pagal skonį druskos ir pipirų, dar galite įmaišyti mėgiamų prieskonių (pvz. labai tinka įdėti šiek tiek aitriosios ar rūkytos paprikos). Taip kad džiūvėsėliai turėtų “skonį“.
2.
Cukinijas supjaustykite daugmaž pusės centimetro storio lazdelėmis. Kiaušinį lengvai paplakite. Kiekvieną lazdelę mirkykite kiaušinyje, o tada - džiūvėsėliuose ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
3.
Šaukite į iki 200 lapsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, iki bus gražiai auksinės spalvos. Labai skanu valgyti su pomidoriniu padažuku arba su jogurto padažiuku (tiesiog į graikišką jogurtą įspaudžiu truputį česnako, įdedu druskos bei pipirų ir išmaišau)