INGREDIENTAI: 300 gramų graikiško jogurto (naudojau 6 proc.)
250 gramų maskarponės sūrio (naudojau 38 proc.)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų braškių (supjaustytų nedideliais gabaliukais)
85 gramai vandens (šalto)
45 gramai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių (šviežių)
25 gramai želatinos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Pagrindui:
180 gramų sausainių (tokio tipo kaip „Selga“, „Gaidelis“)
70 gramų sviesto (ištirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti sviestą. Mentele viską išmaišyti. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių.
2.
Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti, kad pagrindas būtų tolygus. Padėti į šaldytuvą.
3.
Į indelį įpilti šalto vandens, užbarstyti želatiną. Leisti jai išbrinkti apie 5-10 min.
4.
Tuo metu dideliame inde šluotele išplakti maskarponę, jogurtą, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.
5.
Vandens vonelėje, maišant mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę. Palikti vėsti želatiną. Pilant į įdarą ji dar turi būti vos šilta.
6.
Kitame inde išplakti grietinėlę iki standumo (pakėlus indą ji turi nekristi.) Želatiną sumaišyti su dviem šaukštais maskarponės ir jogurto įdaru. Želatiną plona srovele supilti į įdarą (tuo metu maišyti ir įdarą).
7.
Braškes gerai nusausinti popieriniais rankšluosčiais.
8.
Grietinėlę sukrėsti į maskarponės indą. Atsargiai išmaišyti šluotele. Sumaišyti su išsijota cukraus pudra, braškių gabaliukais.
9.
Išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą mažiausiai 4-5 val., o geriausia palaikyti per naktį.
10.
Dideliu peiliu perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą. Papuošti uogomis, vaisiais