INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos faršo
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės pieno
1/4 stiklinės manų kruopų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Įdarui:
300 gramų fermentinio sūrio
1 pundelis krapų
3 skiltelės česnako
Padažui:
1 litras vandens
1 vienetas morkų
100 mililitrų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į kiaulieną beriame prieskonius, mušame kiaušinius.
2.
Manus užpilame pienu ir paliekame kelias minutes brinkti.
3.
Svogūną supjaustome mažais gabalėliais ir pakepiname aliejuje, kol gražiai apskrus. Supilame į dubenį prie faršo. Ten pat supilame manus. Gerai išmaišome.
4.
Fermentinį sūrį sutarkuojame. Įmaišome smulkintus krapus, česnaką.
5.
Drėgnomis rankomis formuojame kotletus, į vidų dedame įdaro.
6.
Apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame gerai įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių. Kotletus dedame į troškintuvą. Pagardiname druska, užpilame vandeniu, suberiame smulkintą morką ir svogūną. Patroškiname apie 20 min. Supilame grietinėlę ir pabaigiame troškinti dar apie 10 min.
7.
Valgėme su bulvių koše ir salotomis.