TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-21 07:25
Kotletai su česnakiniu sūrio įdaru
Kotletai su česnakiniu sūrio įdaru

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos faršo
2 vienetai svogūnų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės pieno
1/4 stiklinės manų kruopų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Įdarui:
300 gramų fermentinio sūrio
1 pundelis krapų
3 skiltelės česnako
Padažui:
1 litras vandens
1 vienetas morkų
100 mililitrų grietinėlės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į kiaulieną beriame prieskonius, mušame kiaušinius.

2.
Manus užpilame pienu ir paliekame kelias minutes brinkti.

3.
Svogūną supjaustome mažais gabalėliais ir pakepiname aliejuje, kol gražiai apskrus. Supilame į dubenį prie faršo. Ten pat supilame manus. Gerai išmaišome.

4.
Fermentinį sūrį sutarkuojame. Įmaišome smulkintus krapus, česnaką.

5.
Drėgnomis rankomis formuojame kotletus, į vidų dedame įdaro.

6.
Apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame gerai įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių. Kotletus dedame į troškintuvą. Pagardiname druska, užpilame vandeniu, suberiame smulkintą morką ir svogūną. Patroškiname apie 20 min. Supilame grietinėlę ir pabaigiame troškinti dar apie 10 min.

7.
Valgėme su bulvių koše ir salotomis.




admin · 2022-02-13 18:00 · 320 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt