INGREDIENTAI: 200 gramų karališkų krevečių (be kevalo)
1 šaukštas sviesto
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
Salotoms:
2 saujos salotų mišinio
0.5 vieneto mango vaisiaus
1 vienetas pomidorų
1 vienetas agurkų
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Česnaką supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Suberiame česnaką ir pakepiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Sudedame krevetes, pabarstome druska, paprikos milteliais. Pakepiname 3 – 5 min. Krevetes suneriame ant iešmelių.
3.
Mangą nulupame, supjaustome kubeliais, agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis. Salotas nuplauname ir nusausiname.
4.
Padažui sumaišime aliejų, citrinų sultis, medų ir garstyčias.
5.
Dubenyje sumaišome daržoves ir mangą, pabarstome druska. Apšlakstome padažu. Į lėkštes dedame salotų, šalia po krevečių iešmelį.