INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
120 mililitrų pieno
100 gramų miltų
50 gramų medaus (arba cukraus)
50 gramų sviesto (+trupučio formai aptepti)
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus (formai pabarstyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti svietu ir pabarstyti cukrumi.
2.
Kiaušinius išplakti su medumi, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti. Supilti pieną, ištirpintą sviestą ir dar kartą išmaišyti.
3.
Obuolius nuplauti, nulupti ir plonai supjaustyti arba sutarkuoti. Sudėti obuolius į tešlą ir išmaišyti, kad visi obuoliai pasidengtų tešla.
4.
Sudėti masę į kepimo indą, išlyginti paviršių ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 50-60 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Jei įkišus ir ištraukus jis neaplips tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
5.
Nuo cukraus pyrago apačia karamelizuosis ir pyragui suteiks gerą skonį.