INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
2 vienetai kiaušinių (virtų)
1 vienetas svogūnų
2 saujos dilgėlių
2 šaukštai miežinių kruopų
1 skiltelė česnako
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
30 gramų sviesto
1 šlakelis aliejaus
Virimui:
2 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morką sutarkuojame, svogūną ir česnaką supjaustome smulkiai. Bulves supjaustome kubeliais.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų. Sudedame ir pakepiname morką, svogūną ir česnaką. Suberiame pjaustytas bulves, perlines kruopas. Pagardiname lauro lapais, pipirais ir druska. Užpilame vandeniu ir užkaičiame sriubą virti.
3.
Dilgėlių lapelius nuplikome verdančiu vandeniu, kad „nesikandžiotų", pasmulkiname. Suberiame į sriubą. Ten pat sudedame pjaustytus virtus kiaušinius. Sriubą dar kartą užverdame. Pilstome į dubenėlius ir ragaujame.