INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto
200 gramų margarino
300 gramų cukraus
50 gramų cukraus pudros
500 gramų miltų
2 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
4 gramai kiaušinių
3 šaukštai apelsinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
7 vienetai obuolių
50 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą, margariną, cukrų (200 gramų sumalti kavamale), apelsinų sultis ir kiaušinius išsukti iki vientisos masės. Pridėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Miltų galima dėti daugiau ar mažiau, svarbu, kad tešla būtų minkoma. Kočioti tešlą ir pjaustyti kvadratėliais arba kita norima forma.
2.
Puode užkaisti vandenį, įpilti 100 gramų cukraus ir virti iki ims tįsti sirupas, įdėti "Rududu", pamaišyti. Nuluptus, supjaustytus obuolius dėti į karamelės masę ir gerai išmaišius nukaisti, atvėsinti.
3.
Ant tešlos dėti karamelinius obuolius (maždaug po šaukštą) ir užlankstyti sausainėlius. Formos gali būti pačios įvairiausios. Kepti iki pagels 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
4.
Valgyti vos pravėsusius, pabarstytus cukraus pudra. Jeigu lieka sausainių kitai dienai, šildome mikrobangų krosnelėje, nes šiltas karamelinis obuolių įdaras daug skaniau nei šaltas.Skanaus.