INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų cukraus
125 gramai sviesto
125 gramai miltų
2 vienetai kiaušinių
70 gramų kakavos
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
Kremui:
75 gramai grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų maskarponės sūrio
25 gramai cukraus pudros
Šokoladiniam kremui:
60 gramų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų šokolado
10 gramų medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais kepimo formą.
2.
Sviestą sumaišykite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius ir čili pipirus. Suberkite sausus ingredientus į sviesto mišinį ir išmaišykite. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite 20 minučių arba kol įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis bus apsivėlęs tąsia tešla. Palikite atvėsti.
3.
Kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki apystandžių putų. Įmaišykite maskarponės sūrį ir perplakite. Sudėkite kremą į konditerinį maišelį su lygiu antgaliu ir papuoškite kiekvieną brownie gabaliuką.
4.
Šokolado kremui pašildykite grietinėlę. Supilkite ant susmulkinto šokolado, palikite 30 sekundžių ir išmaišykite iki vientisos, blizgios masės. Įdėkite medų ir permaišykite. Apliekite brownie gabaliukus, papuoštus maskarponės kremu. Papuoškite su šviežiomis ar džiovintomis uogomis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"