INGREDIENTAI: 700 gramų ančių skrandukų
150 mililitrų grietinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
1 šlakelis aliejaus
1 šaukštas sviesto
2 vienetai lauro lapų
2 vienetai kvapiųjų pipirų (grūdeliais)
pagal skonį druskos
Garnyrui:
4 vienetai bulvių
200 gramų moliūgų
100 mililitrų grietinėlės
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Skrandukus dedame į puodą ir užkaičiame virti su druska, pipirais, lauro lapeliais. Verdame apie 30 min. Skrandukus perpjauname per pusę.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, jame pakepiname smulkintą svogūną, pjaustytą griežinėliais morką. Daržovėms suminkštėjus, sudedame skrandukus. Beriame garstyčias, dedame sviestą ir pilame grietinėlę. Patroškiname viską apie 10 – 15 min.
3.
Bulves nuskutame ir perpjauname per pusę. Sudedame kubeliais pjaustytą moliūgą. Užpilame vandeniu, beriame druskos ir verdame apie 20 min, kol bulvės išvirs. Sugrūdame. Košę gardiname ciberžole, sviestu ir truputį pašildyta grietinėle. Masę gerai išmaišome.
4.
Į lėkštę dedame daržovių košės ir skrandukų troškinio.