TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Trapūs sausainiai su varškės įdaru
Trapūs sausainiai su varškės įdaru

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės 9% (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas grietinės, 30% riebumo
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės ekstrakto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai sviestą sutarkuoti, suberti cukrų, druską, dėti grietinę, įmušti kiaušinius. Išmaišyti.

2.
Po truputį suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkyti tešlą. Suspausti ją į diską, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 30-40 minučių.

3.
Aptepimui lengvai išplakti kiaušinį.

4.
Įdarui varške ištrinti su cukrumi, druska ir kiaušiniu. Suberti manus, sudėti grietinę, pagardinti vanilės ekstraktu.

5.
Iš tešlos iškočioti gana ploną lakštą ir formele (stikline) išspausti apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėti po šaukštą varškės įdaro. Perlenkti pusiau, patepti kiaušinio plakiniu.

6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min, kol sausainiai gražiai paruduos.


Patarimai:

Tikslus miltų kiekis priklausys nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Miltų dėkite tiek, kad telša būtų minkoma, nelipni, bet ir jokiu būdu ne kieta. Tešlos konsistencija turėtų būti panaši kaip kibinams.




admin · 2022-02-10 12:00 · 339 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt