TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-21 07:23
Gaivus nekeptas jogurtinio kremo tortas su vyšniomis
Gaivus nekeptas jogurtinio kremo tortas su vyšniomis

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
250 gramų sausainių
100 gramų sviesto
500 mililitrų grietinės
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
370 mililitrų jogurto, natūralaus
40 gramų želatinos
300 gramų šaldytų vyšnių
0.5 stiklinės cukraus pudros
1 pakelis vyšnių želė
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis šokolado (smulkinto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto pasiruošiame vyšnių želė pagal aprašymą ant pakelio, tik vandens pilti 100ml mažiau, ir padedame šaltai, kad sustingtų. Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių. Sviestą išlydome ir supilame į sausainių trupinius, išmaišome.

2.
Gautą masę dedame į skardą nuimamais kraštais (galima iškloti kepimo popieriumi, kad legviau būtų išimti), spaudžiant rankomis išlyginame iki lygaus pagrindo ir dedame į šaldytuvą apstingti. Išbrinkintą želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname. Grietinę, jogurtą, grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame kelias minutes elektriniu plakikliu, tada po truputį pilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis (nuolat plakant) ir dar plakame kol masė sutirštės. Grietinės masę padaliname į dvi dalis.

3.
Vieną dedame į šaldytuvą, o į kitą įmaišome pusę kiekio želatinos ir pjaustytos sustingusios želė kubelius, užpilame ant sausainių ir dedame į šaldytuvą kol apstings. Ant nuvarvintų vyšnių pilame kelis šaukštus grietinės masės, 5 šaukštus želatinos, išmaišome ir paskirstme ant jau apstingusio torto. Padedame vėl šaltai, kad sustingtų.

4.
Paskutiniam sluoksniui sumaišome grietinės masę su likusia želatina. Užpilame ant jau apstingusio vyšnių sluoksnio, apibarstome šokolado drožlėmis. Leiskite stingti per naktį. Skanaus!




admin · 2022-02-09 18:00 · 330 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt