INGREDIENTAI: Tešlai:
190 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
150 gramų lazdyno riešutų (arba migdolų)
90 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
4 vienetai obuolių (didesnių)
250 gramų maskarponės sūrio
180 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
90 gramų cukraus
2 saujos spanguolių (nebūtina)
0.5 vieneto citrinų (tarkuotos žievelės ir išspaustų sulčių)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Riešutus smulkiai sukapokite peiliu, bet ne iki miltų.
2.
Gabaliukais supjaustykite sviestą, sudėkite į dubenį, persijokite miltus, supilkite cukrų, vanilinį cukrų, smulkintus riešutus ir viską gerai patrinkite pirštais iki kol masė taps panaši į trupinius.
3.
Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, įdėkite 2/3 tešlos ir tolygiai pirštais tešlą išlyginkite, suspauskite.
4.
Likusią tešlą įdėkite į šaldytuvą, tai bus trupinių sluoksniui.
5.
Pagrindą kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 min.
6.
Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite maskarponę, varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir viską sutrinkite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
7.
Perpjaukite citriną per pusę ir į masę įtarkuokite pusės citrinos žievelę ir įspauskite pusės citrinos sulčių.
8.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis.
9.
Ant iškepusio pagrindo supilkite varškės masę, ant viršaus sudėkite obuolių skilteles ir suberkite spanguoles. Apibarstykite likusiais trupiniais.
10.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40min, kol viršus apskrus.
11.
Iškepusį pyragą atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai.