INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto
120 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
3 šaukštai aliejaus
4 šaukšteliai kakavos
2 šaukšteliai tirpios kavos
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Pabarstymui:
šiek tiek šokolado (smulkinto)
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais, druska ir kava.
2.
Ištirpinti sviestą ir į jį supilti aliejų. Atvėsinti.
3.
Išplakti kiaušinius su cukrumi iki kreminės masės.
4.
Į kiaušinių masę po truputį, plakant, supilti atvėsintą sviesto masę.
5.
Miltų mišinį sujungti su kiaušinių ir sviesto mase, išmaišyti. Tešlą pilkite į pasirinktą indą išklotą kepimo popieriumi. Mano kepimo indas 26x21 cm.
6.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu - įkišus ir ištraukus jis turi likti švarus. Jei aplipęs tešla, kepkite dar 10 min ir vėl tikrinkite.
7.
Iškeptą pyragą gerai atvėsinkite. Dar karšto pyrago viršų apibarsčiau smulkintu šokoladu, o atvėsusį - cukraus pudra. Labai skanu su plakta grietinėle.