AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos krūtinėlės (apytikriai 450 g)
2 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės maltų džiūvėsėlių
1 šaukštelis prieskonių vištienai
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
50 gramų sviesto (minkšto)
1 šaukštelis krapų (smulkintų)
Kepimui:
1 litras aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui sviestą sumaišiau su krapais, padariau 3 pailgos formos gabalėlius ir padėjau į šaldiklį sutvirtėti.
2.
Vištienos krūtinėlę supjausčiau išilgai plokščiais, plonais gabaliukais, kiek pamušiau (paploninau) ir pagardinau prieskoniais.
3.
Ant vištienos gabaliukų dėjau po gabaliuką sviesto ir tvirtai susukau.
4.
Apvoliojimui išplakiau kiaušinius.
5.
Suktinukus merkiau į kiaušinio plakinį, apvoliojau džiūvesėliuose, tada vėl į plakinį ir vėl į džiūvesėlius. Taip suformavau ovalų, cepelino formos kotletą.
6.
Aliejų įkaitinau, sudėjau kotletus ir kepiau, pavartant, apie 10 min, kol gražiai apskrudo.