INGREDIENTAI: 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 skardinės konservuotų persikų (840 ml)
250 maskarponės sūrio
1 kiaušinio
100 g miltinio cukraus
1 saujos pistacijų
100 g cukraus
3 šaukštų vyšnių ar aviečių sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atitirpinti tešlą. Ją pakočioti, supjaustyti plačiomis juostomis. Užlenkti kraštus maždaug po 2 cm. Sumaišyti maskarponės sūrį, kiaušinio trynį su cukraus pudra. Atskirai standžiai išplakti kiaušinio baltymą ir įmaišyti į maskarponės kremą. Maskarponės kremą dėti ant sluoksniuotos tešlos tarp užlenktos tešlos. Ant jo dėti nuvarvintas persiko puseles (vieną nuo kitos maždaug 1 cm atstumu). Kepti apie 20 -25 min 200°C temperatūros orkaitėje. Kai iškeps, aštriu peiliu atsargiai pepjauti tarp persikų ir truputį ataušinti. Iš cukraus ir sipuro išvirti glajų. Jį kiek pravėsusį, užpilti ant ant atlenktų juostelių ar aplink persiką ir užberti susmulkintų pistacijų. Baisiai gardu!