TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-21 07:15
Minkšti žuvies maltinukai su grietinėle
Minkšti žuvies maltinukai su grietinėle

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
750 gramų baltos žuvies filė (apytikriai)
200 mililitrų grietinėlės (apytikriai, jos kiekis priklauso nuo žuvies)
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį maltos ciberžolės
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žuvies file nuplauti, gerai nusausinti, sumalti. Jei naudosite šaldytą, prieš tai gerai atšildykite ir rankomis nuspauskite nereikalingą skystį ir tuomet sumalkite.

2.
Svogūną susmulkinti. Į keptuvę pilti aliejaus, dėti sviesto, įkaitinti, suberti svogūnus ir apkepti. Palikti atvėsti.

3.
Krapus ir petražoles susmulkinti. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.

4.
Į dubenį su sumalta žuvimi sudėti trynius, suberti druską, pipirus, ciberžolę, krapus, petražoles, krakmolą ir apkeptą svogūną, supilti grietinėlę, gerai išmaišyti.

5.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į dubenį su paruošta mase. Atsargiai išmaišyti. Masę palikti pastovėti kelioms minutėms, tuomet rankomis formuoti maltinukus ir kepti juos įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių ant nedidelės kaitros.

6.
Patiekti su bulvių - morkų koše ir agurkų - ridikėlių salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.


Patarimai:

Grietinėlės kiekį reguliuokite pagal žuvį. Faršas turi būti lengvai formuojamas, ne skystas.




admin · 2022-02-08 18:00 · 458 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt