INGREDIENTAI: 750 gramų baltos žuvies filė (apytikriai)
200 mililitrų grietinėlės (apytikriai, jos kiekis priklauso nuo žuvies)
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį maltos ciberžolės
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žuvies file nuplauti, gerai nusausinti, sumalti. Jei naudosite šaldytą, prieš tai gerai atšildykite ir rankomis nuspauskite nereikalingą skystį ir tuomet sumalkite.
2.
Svogūną susmulkinti. Į keptuvę pilti aliejaus, dėti sviesto, įkaitinti, suberti svogūnus ir apkepti. Palikti atvėsti.
3.
Krapus ir petražoles susmulkinti. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
4.
Į dubenį su sumalta žuvimi sudėti trynius, suberti druską, pipirus, ciberžolę, krapus, petražoles, krakmolą ir apkeptą svogūną, supilti grietinėlę, gerai išmaišyti.
5.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į dubenį su paruošta mase. Atsargiai išmaišyti. Masę palikti pastovėti kelioms minutėms, tuomet rankomis formuoti maltinukus ir kepti juos įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių ant nedidelės kaitros.
6.
Patiekti su bulvių - morkų koše ir agurkų - ridikėlių salotomis ar kitu mėgstamu garnyru.
Patarimai:
•
Grietinėlės kiekį reguliuokite pagal žuvį. Faršas turi būti lengvai formuojamas, ne skystas.