INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos filė
2 vienetai kiaušinių
80 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai kukurūzų miltų
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
Padažui:
4 šaukštai graikiško jogurto
1 šaukštelis garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kalakutienos filė supjaustome juostelėmis. Pagardiname druska, pipirais, aitriosios paprikos, paprikos milteliais.
2.
Miltus sumaišome su kukurūzų miltais, tarkuotu sūriu.
3.
Kiaušinius paplakame šluotele.
4.
Filė kepsnelius merkiame į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame miltų ir sūrio mišiniu. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
6.
Padažui sumaišome jogurtą su garstyčiomis, kariu ir žiupsneliu druskos.