TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-21 13:13
Marinuoti makavykai žiemai
Marinuoti makavykai baravykai žiemai



INGREDIENTAI:
pagal poreikį grybų
100 mililitrų acto 9%
1 šaukštas druskos (be kaupo)
1 šaukštas cukraus (su kaupu)
1 šaukštas prieskonių konservavimui

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Grybus išvalau ir nuverdu 2 kartus: užpilu šaltu vandeniu, palaukiu, kol užvirs, nukošiu ir vėl šalto vandens į puodą, grybus į jį, užverda, nukošiu. Daug kas nesutinka, kad grybus reikia virti keliuose vandenyse, bet mane taip išmokė bobutė, o medis nebejaunas, kad lenkt :)

2.
Po antro nukošimo išsimatuoju turimą virtų grybų tūrį. Juos beriu į tuščią puodą, kaičiu silpną ugnį.

3.
1 l grybų beriu 1 v. š. be kaupo druskos, 1 v. š. su kaupu cukraus, 100 ml 9 proc. acto. Kai grybai užverda, vis pamaišydama kaitinu dar apie 5min.

4.
Į švarius litrinius stiklainius beriu po 1 v. š. sauso prieskonių konservavimui mišinio. Ir pilu grybus, vis paspaudžiant, kad nesusidarytų oro tarpai, užsuku švariais dangteliais ir verčiu ant rankšluosčio. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

5.
Naudoju salotoms, padažams, maišau su cibuliu ir grietine šaltam užkandžiui, karštam – pakepu sviesto - grietinės padaže, gardinu sriubas, etc. Patarimas – ruošiant salotas ar karštą patiekalą, druskos naudoti nebereikės. Na, nebent mėgstate sūriai :)




admin · 2022-02-08 03:00 · 536 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt