INGREDIENTAI: 500 gramų česnako
500 gramų aitriųjų pipirų
120 gramų rupios druskos (4 šaukštų)
100 mililitrų tyro aliejaus (bekvapio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Česnakus nulupu, pipirams nupjaunu kotus ir viską dedu į maisto smulkintuvo indą (blenderis nelabai tiks, geriausia malti kombaino ar kokteilinės peiliais). Bemalant lėta srovele supilu aliejų, malu iki masė tampa tolygi. Galiausiai suberiu druską ir dar kelioms sekundėms jungiu peilius.
2.
Česnakynę sudedu į nedidelius indelius, vieną pasilieku šaldytuve, kitus nešu į rūsį.
3.
Atidarytas indelis šaltoje aplinkoje puikiai laikosi iki 3 mėnesių.
Patarimai:
•
Ir jau ne kartą diskutavome apie aitriųjų pipirų aštrumo laipsnį, česnakynei vertėtų rinktis vidutinio aštrumo pipirus, nes jie naudojami su visomis sėklomis, kuriose yra pats macnumas. Jei turite labai aštrius, deginančius, prieš gamybą sėklas visgi išimkite. Aš šį kartą naudojau geltonus, beveik oranžinius čiliukus, todėl gavosi tokia ryški geltona spalva.