INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno (šilto)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai aliejaus
7 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų sviesto (tirpinto, apytikriai)
pagal poreikį rudojo cukraus
pagal poreikį cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių trynių
pagal poreikį rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui į dubenį berti rudąjį cukrų, cinamoną, supilti sviestą ir išmaišyti iki košės konsistencijos.
2.
Į dubenį pilti pieną, berti cukrų, mieles ir išmaišyti. Berti miltus, druską, supilti aliejų, įmušti kiaušinį ir minkyti tešlą. Tešla turi būti minkštą ir limpanti prie rankų.
3.
Paruoštą tešlą palikti šiltoje vietoje apie 40 minučių iki kol pakils dvigubai. Tuomet perminkyti, jei vis dar labai limpa, įberti šiek tiek miltų, labai svarbu nepadauginti. Leisti pastovėti tešlai dar 15 minučių šiltoje vietoje.
4.
Tešlą padalinti pusiau. Abi dalis iškočioti arba rankomis ištampyti į stačiakampio formą. Aptepti cinamono mase per visą plotį. Suvynioti į vyniotinį ir supjaustyti 2 - 3 cm riekelėmis.
5.
Dubenėlyje išplakti kiaušinio trynį.
6.
Paruoštas bandeles sudėti į kepimo formą. Aptepti kiaušinio tryniu, pabarstyti ruduoju cukrumi. Palikti šiltoje vietoje apie pusvalandį dar pakilti.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.